вівторок, 21 січня 2020 р.

День Соборності України у шкільних бібліотеках



Яка ж вдалась сьогодні днина!
                                                                   Що хочеться співають пісень
                                                                   Моя соборна Україна
                                                                   Знов зустрічає новий день!
           Офіційно в Україні День Cоборності відзначають  22 січня з 1999 року. Це велике державне свято, що відзначають щороку в день проголошення Акту возз’єднання  Української Народної Республіки та Західно-Української  Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві. На жаль, проблема соборності України, не менш актуальна і сьогодні. Щороку на вулицях міст і сіл України українці стають в живий ланцюг, що символізує об’єднання країни.
       Соборність землі України - духовне єднання всіх територій, які історично належали нашому народові, єдність та цілісність загальної території України, недоторканність її кордонів.

         З цієї нагоди у шкільних бібліотеках оформлено тематичні книжкові полиці «Україна єдина» (ЗОШ № 15,), "Хай квітне у віках Соборна Україна" (гімназія № 2), "Велич України в її Соборності" (ЗОШ № 17), "Соборність України - видатна віха національної історії" (ЗОШ № 7),  учні 3-А класу ЗОШ № 17 переглянули у бібліотеці відеофільм "День Соборності: історія та сьогодення". 22 січня у бібліотеці ЗОШ № 9 говорили про події 1919 року: проведено  виховну годину у 4-б класі «На шляху до Соборності» та організовано книжкову виставку «22 січня – День Соборності України».
 Патріотичне виховання є одним із пріоритетних напрямків  бібліотечної роботи.


 

 






 








Немає коментарів:

Дописати коментар