понеділок, 29 березня 2021 р.

Як повернути читання у свій щоденний розпорядок дня

 Три дні не прочитаєш нового – і мова стане нудною 

Китайське прислів'я 

     Складіть список книг для читання 

    У кожного із нас є книги, при погляді на які ми зітхаємо й говоримо: «Ну ось вийду на пенсію, піду у відпустку, закінчу проект … і обов’язково прочитаю». Потім назви цих книг вивітрюються з пам’яті. Тому складіть і повісьте на видне місце список книг, які ви хочете прочитати. 

    Слідуйте своїм інтересам 

    Намагайтеся читати тільки те, що вам дійсно цікаво. Не звертайте уваги на модні тренди та списки «найкращих книг всіх часів і народів». Читання – це захоплююче і приємне заняття для вашого мозку, а не продовження роботи або навчання. 

    Виберіть відповідний носій 

    Сьогодні для любителів читання справжнє роздолля: по-старому гортайте сторінки паперової книги, водіть пальцем по екрану планшета або електронної книги, вдивляйтеся в екрани мобільних гаджетів. Кожен спосіб читання має право на існування, головне, щоб він підходив особисто вам. 

    Робіть записи 

    У виробленні звички важливе відчуття прогресу і усвідомлення своїх успіхів. Тому не лінуйтеся записувати назви прочитаних книг, основні висновки та знання, які ви отримали, цитати, що сподобалися, і своє загальне враження.

     Виберіть час 

    Одна з основних перешкод на шляху до читання – це відсутність часу. Тому намагайтеся розгребти у своєму графіку хоча б півгодини для читання. … і місце Чомусь вважається, що читання – це таке заняття, яким можна займатися, висячи однією рукою на поручні електрички. Ні. Обладнайте собі комфортне і, найголовніше, спокійне місце, де ніхто не буде вас відволікати. Доведіть не тільки своєму мозку, а й всьому тілу, що читання – це дійсно задоволення. 

За матеріалами книжкового ресурсу «Друг Читача» – http://vsiknygy.net.ua/neformat/39581/

Немає коментарів:

Дописати коментар