четвер, 23 грудня 2021 р.

До планування роботи: шкільному бібліотекарю

 


План масових заходів

Державної науково-педагогічної бібліотеки України

імені В. О. Сухомлинського НАПН України

на 2022р.

Лютий

1. Всеукраїнська мережева бібліотечна акція до Всесвітнього дня читання в голос (1 лютого) «Читаємо казки В. О. Сухомлинського» (за книгою В. О. Сухомлинського «Я розповім тобі казку») спільно з Всеукраїнською асоціацією Василя Сухомлинського

2. Цикл заходів до Міжнародного дня безпечного Інтернету (з 5–11 лютого)

v методичний івент «Вчимося жити у безпеці»;

v віртуальний бібліо-кінозал «Як навчити дітей інтернет-безпеці»;

v онлайн-консультації з питань безпеки у мережі Інтернет.

Березень

Всеукраїнський вебінар «Створення сучасного інформаційно-освітнього простору шкільної бібліотеки».

Квітень

1. Всеукраїнський вебінар  «Вернісаж дитячої книги у шкільній бібліотеці» (до Міжнародного дня дитячої книги» 2 квітня) спільно з видавництвом «Ранок».

2. Віртуальний майстер клас з бібліотворчості «Краса, яку творять руки» (до Всесвітнього дня творчості та інноваційної діяльності 21 квітня).

Травень

1. Всеукраїнський вебінар «Музей і бібліотека в єдиному просторі інформації і культури»(до Міжнародного дня музеїв, 18 травня спільно з Педагогічним музеєм).

2. Всеукраїнський флешмоб «У рідному краю цвітуть вишиванки» (до Дня вишиванки 18 травня)

Вересень

 Бібліотечна секція в рамках ХІI Міжнародні і XXIX Всеукраїнські педагогічні читання «Василь Сухомлинський у діалозі із сучасністю».

 Жовтень

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «Читаюча шкільна родина: стратегічне завдання бібліотеки»  в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек (відповідно до Наказу МОН України від 12.08.2014 № 93).

Листопад

Бібліотекознавчі читання «Професійна спадщина українських бібліотекознавців» (до 75 річчя з  Дня народження Рогової П. І. )

Грудень

Всеукраїнський вебінар «Читання – важливий чинник саморозвитку та самовдосконалення особистості» (за підсумками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Читаюча шкільна родина: стратегічне завдання бібліотеки»

Протягом року

1. Організація та проведення онлайн- засідань «Шкільна бібліотека на порядку денному» для методистів та активу ініціативних груп шкільних бібліотекарів України.

2. Організація тематичних онлайн- лекцій в рамках "Бібліотекознавчого лекторію."

3. Проведення циклу методичних івентів «Цифрова грамотність бібліотечного фахівця» Квітень-листопад

 

Немає коментарів:

Дописати коментар