середа, 26 січня 2022 р.

Рекомендую автора!

 

 Настійливо раджу вам неодмінно познайомитися з  творчістю шведського письменника Фредріка Бакмана. Його книги-бестселери перекладені 25 мовами світу, а англомовна версія роману "Чоловік на ім’я Уве" 42 тижні очолювала рейтинги New York Times. Сукупний тираж його книг у 40 країнах світу сягає п’ять мільйонів примірників. 

   Отож коротко про книгу та її персонажів. Уве, головний герой книги - надзвичайно прикрий сусід, який постійно бурчить і може здатися, що він глибоко ненавидить усе людство. Та насправді... Насправді у нього дуже велике і добре серце. Просто воно сповнене смутку.

  "Друге життя Уве" - це надзвичайно дотепна, мила та тепла книга про зворушливі дружбу, любов та кохання, про сенс життя та радість від нього, про самотність, порядок, законослухняність та вірність. Але в першу чергу, ця книга - про людяність.

Ось декілька відгуків про цю книгу: 

"Хто не закохається в цю книгу, тому можна взагалі більше ніколи не читати". 

"Та чесно кажучи, я просто не можу уявити собі людини, якій би ця книга не сподобалася".

     За романом «Друге життя Уве» знятий фільм, який дістав схвальні відгуки кінокритиків, здобув кілька індустріальних нагород, увійшов до списку найбільш популярних кінофільмів Швеції всіх часів і отримав 2 номінації на премію «Оскар» 2017 року як «Кращий фільм іноземною мовою» і «Кращий грим і зачіски».

     У моїх планах прочитати й інші книги автора: 

      Книга «Тривожні люди» очолила найвідоміші книжкові рейтинги і стала світовим бестселером. Це зворушлива комедія, а водночас психологічний роман про злочин, який ніколи не відбувся. Грабіжник-невдаха бере випадково в заручники вісьмох надзвичайно стурбованих незнайомців, які оглядають квартиру, виставлену на продаж. Під час перебування у цьому помешканні вони поступово починають відкриватися одне одному – і виявляється, у них чимало спільного.  Це історія про силу дружби, прощення і надію – про речі, які рятують навіть у найнеспокійніші часи. https://nashformat.ua/products/tryvozhni-lyudy-924999

Книга «Моя бабуся просить їй вибачити»  – книжка про життя: сумне й смішне, болюче й захопливе водночас, а також про одне з найважливіших прав людини – право бути інакшим. Джерело: https://nashformat.ua/products/moya-babusya-prosyt-ij-vybachyty-707316

Інші книги автора «Ведмеже місто», «Ми проти вас», «Брітт-Марі була тут».

Немає коментарів:

Дописати коментар