середу, 24 січня 2024 р.

"Від козаків до "кіборгів": до Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту

 


24 січня 2024 року працівниками бібліотеки-філії № 2 та бібліотекарем ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області» для здобувачів освіти закладу проведено патріотичний захід "Від козаків до "кіборгів", присвячений вшануванню захисників Донецького аеропорту, які 242 дні, з травня 2014 по січень 2015 року, мужньо боронили цей стратегічний об’єкт.

“Кіборги” вистояли, не вистояв бетон”, – фраза, яка ввійшла в історію разом із подвигом українських бійців. Бої за Донецький аеропорт - одні з найзапекліших у війні на сході України. Звитяжна оборона летовища стала символом незламності та бойового духу наших захисників, а їхній подвиг забуттю не підлягає. Адже з початком повномасштабного російського вторгнення в Україну "кіборги" продовжують захищати Батьківщину.

На захід був запрошений воїн-захисник, учасник АТО Храмов Валерій Вікторович. Присутні з цікавістю слухали спогади та реальні історії учасника бойових дій під час оборони Луганського летовища. Валерій Храмов, нагороджений медалями «Учасник АТО», «Ветеран війни», «За сприяння ЗСУ». Цікавість, захоплення, безліч запитань та щира вдячність  захисникам – така атмосфера панувала серед учнівства. Головним меседжем воїна для здобувачів освіти став висновок: лише ми усі разом, спільними зусиллями зможемо протистояти ворогу та відстояти вільну Україну. Ця зустріч - частина нашої пам'яті та відданості тим, хто нескореним духом та силою волі захищав та захищає нашу країну.

 Для підростаючого покоління спілкування з захисником стало живим прикладом людської стійкості, міцнішої за сталь і бетон. Коли честь і гідність понад усе. Сьогодні наші воїни продовжують стримувати ворога, тим самим доводячи усьому світові, що українська нація є незламна та непереможна.

Шануймо та пам'ятаймо тих, хто  віддав своє життя за наше сьогодення. Об’днаймо наші сили  заради прискорення та наближення Перемоги України!




Немає коментарів:

Дописати коментар