середу, 21 лютого 2024 р.

День рідної мови в ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області»

     


  21 лютого  2024 року Україна і весь світ 24-й рік поспіль відзначає День рідної мови. До вшанування рідного слова у цей день долучилися здобувачі освіти ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області». Бібліотекою ліцею проведено мовознавчий інтелектуально-розважальний турнір «У рідній мові – і минуле, й майбуття!»

    Турнір включав різнопланові завдання на володіння та знання української мови. Здобувачі освіти розкрили нам таємниці молодіжного сленгу,  знайшовши відповідники українською; працювали в команді у ролі редакторів; впізнавали за світлинами відомих українських письменників, музикантів, політичних діячів; за допомогою міміки, жестів пояснювали та відгадували українські фразеологізми; пригадували сучасні українські пісні та їх виконавців, що звеличують своєю творчістю українську націю.

     Так історично склалося, що питання мови не втрачає своєї актуальності протягом століть. Сьогодні ціною життів кращих ми виборюємо право говорити рідною мовою, бути українцями, визначати своє майбутнє. Тож усі учасники заходу дійшли висновку: володіти та говорити українською – не тільки стильно, модно,  та престижно, а й патріотично! І щоб крити ворога не артою, а мовою – достатньо нею лише розмовляти!

    Турнір показав - мова уміє об’єднувати! Немає жодних причин сумніватися, що наша мова – це бренд, який символізує незламність та Перемогу!
















Немає коментарів:

Дописати коментар