понеділок, 2 березня 2020 р.

Розпочато всеукраїнську акцію #ЖивіПисьменники

               Шановні бібліотекарі!

      Акція #ЖивіПисьменники спрямована на інитерактивне залучення учнів у процес вивчення української літератури. Оргвнізатори проєкту - Український інститут книги за підтримки Міністерства освіти і науки України та проєкт підтримки дитячого читання ВараБука      Для учнів і вчителів початкової школи, бібліотекарів і батьків експерти з дитячого читання створили серію матеріалів для роботи з сучасною українською дитячою літературою. Їх можна використати у навчальному процесі та у позакласній роботі. Це відеоролики про українських дитячих письменників, які входять у оновлену шкільну програму, методички та презентації з розробками елементів уроку.
 Стартувала всеукраїнська акція
    Методичні матеріали акції "Живі письменники" містять презентації таких письменників: Сашко Дерманський, Маряна Савка, Леся Воронина, Галина Ткачук, Володимир Рутківський за посиланням https://drive.google.com/drive/folders/1oQv4r9GEGCL1k2xZo_w_wqlUnPWU7Vdz   Відео — це інтерв’ю із сучасними “живими” письменниками, які є актуальною й запитуваною частиною формування культурної ідентичності школярів. Вони презентують всю Україну від Луганщини до Закарпаття, пропонують сучасні сюжети, розповідають цікаві факти про творчість, читання, ігри зі словами.
    30 січня, на Youtube-каналі Інституту книги опубліковано перше відео акції #ЖивіПисьменники: http://bit.ly/2vuczgl         Щосереди на Youtube-каналі Інституту книги з’являтиметься нове відео #ЖивихПисьменників. Загалом у першому сезоні учні початкової школи зможуть познайомитись із 10-ма письменниками: Галина Ткачук, Володимир Рутківський, Мар’яна Савка, Сашко Дерманський, Леся Воронина, Іван Андрусяк, Галина Малик, Григорій Фалькович, Таня Стус, Галина Вдовиченко. Тизер акції #ЖивіПисьменники:https://www.youtube.com/channel/UCvMFlpDTKRm7LaRCZopGWtg          Коментар BaraBooka:
       “Експертки дитячого та підліткового читання "Барабуки" - літературознавиці й дітознавиці - вже шість років вивчають інтерес до сучасних українських письменників з боку малих читачів, їхніх батьків, учителів та бібліотекарів. Є чітка тенденція росту зацікавлення читанням через твори про сучасний дітям світ у знайомих реаліях. Це привело нас у робочі групи МОН з реформування програм літературної освіти, що своєю чергою спричинилося до появи "революційного" навчального посібника - "Хрестоматії сучасної української дитячої літератури" у 2-х томах. Акція #ЖивіПисьменники - це наступний резонансний етап, який є й дуже символічним у тім, як потужно працюють разом державні й громадські ініціативи”.
        З методичними матеріалами для роботи з відео #ЖивіПисьменники можна ознайомитися за посиланням: http://bit.ly/zhyvipysmennykymetodПартнери акції: ГС “Освіторія”, EdCamp Ukraine, ГО “Смарт Освіта”, НЦ “МАНУ”.
         Офіційна сторінка акції на Facebookhttps://www.facebook.com/ZhyviPysmennyky/       

Немає коментарів:

Дописати коментар