вівторок, 21 квітня 2020 р.

Мої любі колежанки, і всі хто любить читати!

            За час карантину прочитала декілька книг, які б хотіла порадити до читання. Книги,  які впевнена, не залишать нікого байдужим.
         
      Отож. перша книга «Бегущий за ветром» — дебютний роман афгано-американського письменника Халеда Хоссейні, опублікований 2003 року. Роман залишався на першій позиції у списку бестселерів New York Times протягом двох років. У США було продано понад 7 млн примірників. У 2007 році за його мотивами було знято однойменний фільм.
     Дуже зворушлива, пробираюча до глибини душі, історія дружби і зради, вірності і почуття вини. Під час читання на очі дуже часто навертаються сльози і захоплює дихання. Тонкий і по-доброму сентиментальний роман про двох афганських хлопчаків Аміра і Хасана, яких розділяла соціальна прірва. Один належав до місцевої аристократії, другий - бідняк, який працював слугою у нього. В одного батько красивий і авторитетний, у іншого - кульгавий бідняк. Один - навчається та багато читає, другий - навіть не володіє грамотою. Але в дитинстві вони були нерозлучні. Їх історія розвертається на фоні спокійного Кабулу, у який згодом увірветься війна.   

Раджу прочитати!

       Друга книга Роберта Джеймса Воллера "Мости округу Медісон", яка не відпустить до останньої сторінки. Цю книгу краще читати, а не аналізувати чи переповідати, а читати слід серцем, 
пам’ятаючи, що попри романтичну історію кохання йдеться про справжніх реальних людей, а, отже, таке кохання ще має місце у нашому світі поспіху та грошей.

Бажаю приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар