вівторок, 19 березня 2024 р.

Тиждень поезії "Ріки незмінно течуть додому..."

      

Здобувачі освіти ДНЗ "Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської області" долучилися до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії»,  гаслом якої став рядок із віршем Ірини Шувалової  «Ріки незмінно течуть додому».
     Тиждень поезії - це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події першою. 

   Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Завдяки темі «дім», яка лунатиме впродовж тижня поезії, акція підкреслити важливість дому для військових, які захищають наші домівки і водночас хочуть відчути тепло й затишок своїх рідних домівок; цивільних, які через війну змушені були переїхати в інші регіони України чи за кордон; людей, які залишилися на тимчасово окупованих територіях і чека повертають назад – усіх українців, для яких дім тепер більше, ніж просто точка на карті.

    Дім – це світло, яке гріє один раз тоді, коли вас розпустили тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна.











Немає коментарів:

Дописати коментар